A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése.  Hiszünk abban, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étrendünket, s ezáltal jót tehetünk magunkkal és környezetünkkel is. Izgalmas és szerethető lakossági kampányokkal, egyszerűen alkalmazható tippekkel, finom receptekkel mutatjuk meg, hogy mennyire egyszerű odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra. Sokrétű szakmai tevékenységgel segítjük a felelősen gondolkodó vendéglátóhelyeken a környezetbarát intézkedések bevezetését, és a fenntarthatósági törekvések kommunikációját a vendégek felé. Abban hiszünk, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot!

Legsikeresebb kampányaink:
Magyarországi "superfood" térkép

 Szívószálmentes Augusztus   Töltsd velünk a júliust!

Civil szervezetünk 3 állandó munkatárssal és közel 80 önkéntessel dolgozik. Munkánkat  környezet- és élelmiszermérnököktől táplálkozástudományi szakembereken át jogászig számos szakértő segíti.

Amire büszkék vagyunk:

  • Az általunk kiadott Fenntartható Vendéglátóhely minősítést több mint 50 vendéglátóhely szerezte meg országszerte, köztük egy Michelin csillagos is
  • Kampányainkkal a tavalyi évben több mint egymillió embert érünk el közvetlenül és ösztönöztünk környezettudatos lépésekre.
  • Tevékenységünk évente 300+ sajtómegjelenést generál: az elmúlt évben írt rólunk többek között a Forbes, a HVG, a National Geographic, a Marie Claire.
  • A minket követőktől ilyen visszajelzéseket kapunk:
    "Köszönöm, hogy vagytok! Nekem óóóóriási segítséget nyújtott minden általatok megosztott információ eddig is, főleg amikor elkezdtem a saját háztartásomat vezetni... Nagyon nagy szerepetek van abban, hogy én már egy sokkal helyibb és fenntarthatóbb módon kezdtem el felépíteni a konyhámat és a recepttáramat, úgyhogy nagyon hálás vagyok a munkátokért! Remélem, hogy még sokáig tudjátok csinálni és sok sok más kortársamnak is segítetek, hogy mi már ebben a szellemben induljunk a startról! :) "

Kuratóriumi tagok és tanácsadók

dr. Horvátth Sarolta, környezeti jog
Varga Judit, vendéglátás és CSR
Szűcs-Winkler Róbert, környezeti IT
dr. Molnár Bálint, marketing és PR 

dr. Horvátth Sarolta  Varga Judit
 
 Szűcs-Winkler Róbert dr. Molnár Bálint

Díjaink

Bridge Budapest Vállalkozói Közösségi Díj 2019
Invitech Innomax Díj 2019
Civil Díj 2019 "Legjobb Kommunikációs Kampány" Kategória döntős
MagyarországON 2018 “Turisztikai Szolgáltatók” kategória második helyezés;
Civil Díj 2016 Kategóriajelölt “Legjobb Együttműködés”;
Fenntarthatósági Nap Kiállítói Díj 2013, 2014; 2015
ARC Civil Díj 2014;
Greenspiration Különdíj 2013;
Goldenblog különdíj 2013;
Ozone Network Zöld-díj 2012 “A leginnovatívabb klímabarát és környezettudatos élelmiszerfogyasztást támogató nevelési koncepció”