A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése.  Hiszünk abban, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étrendünket, s ezáltal jót tehetünk magunkkal és környezetünkkel is.
Izgalmas és szerethető lakossági kampányokkal, egyszerűen alkalmazható tippekkel, finom receptekkel mutatjuk meg, hogy mennyire egyszerű odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra.
Sokrétű szakmai tevékenységgel segítjük a felelősen gondolkodó vendéglátóhelyeken a környezetbarát intézkedések bevezetését, és a fenntarthatósági törekvések kommunikációját a vendégek felé.
Fontosnak tartjuk a felnövekvő generációk megszólítását, edukálását is különböző programokkal: ovisoknak szól Gasztrohős Palánták foglalkozásunk (2017 óta), kisiskolásoknak Gasztrohős Padtárs -, középiskolásoknak pedig Diák PróbatÉtel programunk (2019 óta). Felnőtteknek Gasztrohős PróbatÉtel akadálypályánk szól, amely tulajdonképpen egy csapatépítés, egy olyan felszabadult, jó hangulatú esemény, ahol valódi tudásátadás is zajlik, és a résztvevők feltehetik a kérdéseiket is.
Hisszük, hogy gyerekeknél és felnőtteknél is maradandóbb a tudásátadás, ha játékélményhez kapcsolódik. Igyekszünk üzeneteinket pozitív formában megfogalmazni, tippeket is adva és tapasztalatainkat beépítve egyre hatékonyabban kommunikálni azokat, hogy valódi változást érhessünk el.

Legsikeresebb kampányaink:
Magyarországi "superfood" térkép

 Szívószálmentes Augusztus   Töltsd velünk a júliust!



     

Civil szervezetünk 5 állandó munkatárssal és közel 40 önkéntessel dolgozik. Munkánkat  környezet- és élelmiszermérnököktől táplálkozástudományi szakembereken át jogászig számos szakértő segíti.

Amire büszkék vagyunk:

  • Az általunk kiadott Fenntartható Vendéglátóhely és Kávézó minősítést az elmúlt 11 évben több mint 100 vendéglátóhely szerezte meg országszerte, köztük egy Michelin csillagos is
  • Kampányainkkal az elmúlt években többmillió embert érünk el közvetlenül és ösztönöztünk környezettudatos lépésekre.
  • Tevékenységünk évente 300+ sajtómegjelenést generál: az elmúlt évben írt rólunk többek között a Forbes, a HVG, a National Geographic, a Marie Claire.
  • A minket követőktől ilyen visszajelzéseket kapunk:
    "Köszönöm, hogy vagytok! Nekem óóóóriási segítséget nyújtott minden általatok megosztott információ eddig is, főleg amikor elkezdtem a saját háztartásomat vezetni... Nagyon nagy szerepetek van abban, hogy én már egy sokkal helyibb és fenntarthatóbb módon kezdtem el felépíteni a konyhámat és a recepttáramat, úgyhogy nagyon hálás vagyok a munkátokért! Remélem, hogy még sokáig tudjátok csinálni és sok sok más kortársamnak is segítetek, hogy mi már ebben a szellemben induljunk a startról! :) " // "Nagyon fontos a munkátok! Remélem, hogy mások is felfigyelnek rátok!"

Díjaink

  • CivilDíj 2023 "Legjobb szolgáltatás/termék" kategória jelölt 
  • Edison 100 Fenntarthatósági díj 2022
  • Highlights of Hungary KPMG fenntarthatósági különdíj a Rakun dobozközösséggel 2021
  • Bridge Budapest Vállalkozói Közösségi Díj 2019
  • Invitech Innomax Díj 2019
  • Civil Díj 2019 "Legjobb Kommunikációs Kampány" Kategória döntős
  • MagyarországON 2018 “Turisztikai Szolgáltatók” kategória második helyezés;
  • Civil Díj 2016 Kategóriajelölt “Legjobb Együttműködés”;
  • Fenntarthatósági Nap Kiállítói Díj 2013, 2014; 2015
  • ARC Civil Díj 2014;
  • Greenspiration Különdíj 2013;
  • Goldenblog különdíj 2013;
  • Ozone Network Zöld-díj 2012 “A leginnovatívabb klímabarát és környezettudatos élelmiszerfogyasztást támogató nevelési koncepció”

Kuratóriumi tagok és tanácsadók

dr. Horvátth Sarolta, környezeti jog
Varga Judit, vendéglátás és CSR
Szűcs-Winkler Róbert, környezeti IT
dr. Molnár Bálint, marketing és PR 

dr. Horvátth Sarolta  Varga Judit
 
 Szűcs-Winkler Róbert dr. Molnár Bálint