Hajdinakása diós-tejkaramellás szósszal (reggelire) a Larus étteremből










Hozzávalók
Leírás
Az alábbi receptet Várvizi Péter séf a Magyarország “superfood”-jairól szóló kampányunkhoz készítette. Köszönjük!
Az előző nap hideg vízbe áztatott hajdinát alaposan lecsöpögtetjük.
Egy edénybe beleöntjük a 2/3-ad tejet vagy rizstejet, hozzáadjuk a hajdinát, a fehéjrudat és a kristálycukrot, majd készre főzzük. (A főzés közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék 1/3-ad folyadék mennyiségét.) Hagyjuk, hogy a hajdnina szépen kása állapotig, alaposan megpuhuljon.
Amikor elkészült, vegyük ki a fahéjrudat, majd adagoljuk ki poharakba. Tegyük tálalásig a hűtőbe.
Tálaláskor szeleteljük össze a szezonális gyümölcsöket, és tegyük őket a kása tetejére.
Diós-tejkaramellás szósz:
A diót 150°C-os sütőben 15 percig pirítsuk, majd dörzsöljük le a héját.
A karamellhez a vizet keverjük össze a kristálycukorral és készítsünk sötét karamellt (ekkor a cukor hőmérséklete 165°C).
Vegyük le a tűzről és óvatosan öntsük hozzá a tejszínt. Amikor a tejszínnel szépen simára tudtuk keverni, akkor adjuk hozzá a vajat és a sót.
Recept – Várvizi Péter Chef / Larus ÉtteremFotó: Balkányi László