Gluténmentes Gyümölcsös Séf recept Vega
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő 30 perc + áztatás (előző este)
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 8 főre
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

Az alábbi receptet Várvizi Péter séf a Magyarország “superfood”-jairól szóló kampányunkhoz készítette. Köszönjük!

Az előző nap hideg vízbe áztatott hajdinát alaposan lecsöpögtetjük.

Egy edénybe beleöntjük a 2/3-ad tejet vagy rizstejet, hozzáadjuk a hajdinát, a fehéjrudat és a kristálycukrot, majd készre főzzük. (A főzés közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék 1/3-ad folyadék mennyiségét.) Hagyjuk, hogy a hajdnina szépen kása állapotig, alaposan megpuhuljon.

Amikor elkészült, vegyük ki a fahéjrudat, majd adagoljuk ki poharakba.  Tegyük tálalásig a hűtőbe.

Tálaláskor szeleteljük össze a szezonális gyümölcsöket, és tegyük őket a kása tetejére.

Diós-tejkaramellás szósz:

A diót 150°C-os sütőben 15 percig pirítsuk, majd dörzsöljük le a héját.

A karamellhez a vizet keverjük össze a kristálycukorral és készítsünk sötét karamellt (ekkor a cukor hőmérséklete 165°C).

Vegyük le a tűzről és óvatosan öntsük hozzá a tejszínt. Amikor a tejszínnel szépen simára tudtuk keverni, akkor adjuk hozzá a vajat és a sót.

Recept – Várvizi Péter Chef / Larus Étterem
Fotó: Balkányi László

Galéria