Cukormentes Gluténmentes Séf recept Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi fok Közepes
Költségek Megfizethető
Hány főre? 8 fő
Melyik évszak? Tavasz, Nyár, Ősz

Hozzávalók

Leírás

Az alábbi receptet Várvizi Péter séf a Magyarország "superfood"-jairól szóló kampányunkhoz készítette. Köszönjük!

Céklakrém:

Egy alufóliába teszünk egy marék sót, ráállítjuk a hámozatlan céklát, teszünk mellé egy ág kakukkfüvet, egy picike repceolajjal meglocsoljuk. Bezárjuk a fóliát és 200°C-os sütőben 30 percig sütjük. Az alufóliába hagyjuk kihűlni. Majd ezután megpucoljuk.

A hagymát apró kockára vágjuk és serpenyőben egy kis olajon megfutattjuk. Ezután rátesszük az apróra vágott burgonyát, majd a felkockázott, sóban sült céklát, valamint ráreszeljük a gyömbért.

Ízesítjük, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük.

Az egészet egy turmixba tesszük és leturmixoljuk, vajjal krémesítjük.

Köles:

Az apróra vágott hagymát egy kis repceolajon megfutattjuk, majd hozzáadjuk a kölest és nagyon enyhén tovább pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a kölest és nagyon enyhén tovább pirítjuk.

Hozzáöntjük a fehérbort, és addig főzzük vele, mígnem teljesen elpárolog.

Eztán többször, mint egy rizottót, felöntjök a céklalével.

Amikor a köles kezd megpuhulni, hozzáadjuk a céklapürét és hagyjuk tovább főzni.

A végén vajat keverünk el benne és ízesítjük.

Tálaláskor szépen rátesszük a juhsajtot, a vékonyan szeletelt retket, cukkínit, kaprot, spenótleveleket.

Recept - Várvizi Péter Chef / Larus Étterem
Fotó: Balkányi László