A program ára ültetéssel vagy kézműveskedéssel :  bruttó 2600 Ft/fő
Tudjuk, hogy sokszor a szülőnek és az intézményeknek nincsen elegendő forrásuk egy ilyen program finanszírozására. Az Alapítvány folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek segítségével részben vagy egészben díjmentessé tudjuk tenni a programot. Kérjük az aktuális lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken!
A program időtartama: 1 óra
Minimum létszám: 20 fő
Korosztály: Elsősorban nagycsoportosoknak ajánljuk.

A programra az óvodák Méhes Viktóriánál jelentkezhetnek: 
palantak@gasztrohos.hu 
+36 20 265 4811

Minden gyermek számára sokkal maradandóbb az a tudás, amelyet résztvevő cselekvés során sajátít el. Ezért a program kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a foglalkozás párbeszéd és aktív játék alapú legyen. A foglalkozások  során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett. A gyerkőcök megismerkedhetnek a hulladékszelektálással és a komposztálás folyamatával is. Rendszerint közös élmény a foglalkozás végén az ültetés vagy a textilszatyor nyomdázás. Mi leginkább a nyomdázást ajánljuk, mert az kapcsolódik jobban a foglalkozás témájához.

A következő kérdésekre keressük velük együtt a válaszokat:
- Étkezés - vásárlás:
  • Miért alma és nem banán?
  • Hol és mikor terem?
  • Miért érdekes ez, mi köze a természet védelméhez?
  • Ugye, hogy felesleges a csomagolás?

- Hulladékkezelés és komposztálás:
  • Ha mégsem tudtam elkerülni a csomagolást, hova dobjam?
  • Melyik csomagolás milyen színű kukába kerüljön?
  • Hogyan lesz az almacsutkából termőföld?

Referenciák

Fontos számunkra, hogy megmutassuk a jövő generációjának, mennyit számít, hogy mit eszünk! Az elmúlt években éppen ezért számtalan óvodában tartottunk játékos szemléletformáló foglalkozást a fenntartható étkezésről.

Palánták programunk 2022-ben felkerült az EdisonPlatform Edison100 listájára, emellett a Fenntarthatóság kategória díját is elnyerte!