2024

2024 elején 372 ovisnak meséltünk a fenntartható étkezésről! MET logó
A MET csoportnak köszönhetően lehetőségünk nyílt egy ovikat felkereső országjárásra! 10 intézményt látogattunk meg. Jártunk Kabán, Pomázon, Budakalászon, Százhalombattán, Gerjen községben, Söjtörön és egy budapesti intézményben is. Köszönjük a lehetődéget! 

2023

Budafok-Tétény Önkormányzatának köszönhetően 2023-ban 11 óvoda 2-2 csoportjába vittük el Palánták programunkat.

A LEGO Csoport és a LEGO Alapítvány támogatásából kifolyólag 29 óvodában összesen 1089 gyereknél jártunk Nyíregyháza környékén. Külön öröm, hogy a programmal hátrányos helyzetű településekre is eljuthattunk, és a foglalkozásokon a játékok mellett a gyerekek meg is kóstolhatták  a szezon finomságait, ugyanis szezonális gyümölcs és zöldségkosarat kaptak a csoportok.


2023 novemberében a Terézvárosi Szív Óvoda 4 csoportjánál jártunk a Terézvárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően. Nagy öröm volt számunkra, hogy 2 csoporttal már korábban is találkoztunk, velük ismételni is tudtunk és palántákat ültettünk velük, amit a csoportszobában gondoztak tovább.

STADA Palánta Program

2022 őszén indult a STADA Palánta Program: az óbudai Himző utcai játszótér és a pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda udvarára kerültek különleges játékok: a helyben termő, szezonális zöldségekre-gyümölcsökre és a piacokra figyelmet fordító játékelemek az óvodáskorú gyerekek egészségnevelését segítik. Az átadó előtt a STADA munkavállalói önkéntes munkában ehető kertet, magaságyásokat építettek az ovisoknak, akiket közös ültetés is várt. A nagycsoportosok részére pedig elvittük Palánták foglalkozásunkat.

Palánták program Hegyvidéken


2021/22-es tanév második és a 2022/23-as tanév első felében a XII. kerület minden óvodájának összes nagycsoportjánál jártunk a Hegyvidéki Önkormányzat által felkutatott forrásból (KEHOP-1.2.1.). Közel 650 gyermek kapott így lehetőséget, hogy játékos formában halljon az étkezéssel kapcsolatos fenntarthatóságról. Örülünk, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat ilyen szép feladattal keresett és bízott meg bennünket, reméljük a jövőben is kapunk tőlük lehetőséget, amivel a kis ovisok és családjaik is és nem utolsó sorban környezetünk is jó jár! Köszönjük az Önkormányzat támogatását!
 

Palánták program Terézvárosban

2021/22-es tanév második felében Terézvárosi Önkormányzat támogatása révén 6 óvodájuk  12 csoportjában összesen 200  gyereknek tanítottuk meg játékos formában a fenntartható  étkezés ovis hősök által is elsajátítható alapjait. 

Köszönjük az Önkormányzat támogatását!

EMMI támogatásból


2020/21-es tanévben és 2021/22-es tanév első felében 22 óvoda 58 csoportjában 1059 gyermekhez jutott el az EMMI támogatásából Gasztrohős Palánták programunk. A programsorozat szakmai és pénzügyi beszámolója itt olvasható

Palánták program Újbudán


2019 második felében a XI. kerület Újbuda Önkormányzata jóvoltából hét ovis csoportba jutottunk el, így összesen 144 gyereknek tanítottuk meg, hogy miért fontos a helyi és csomagolásmentes élelmiszert választani. Köszönjük az Önkormányzat támogatását!
 

Palánták program országszerte


Magnet Bank 2019-es KAP Közösségi Adományozási Programjának köszönhetően a 2019/2020-as óvodai év első felében, a kapott 279.683 Ft-ból 17 óvodai csoportban tudunk Palánták foglalkozást tartani ingyenesen.

A Felelős Gasztrohős Palánták program a 2018/2019-es óvodaévben

Gasztrohős Palánták Programunkat az Agrárminisztérium is elismerte azzal, hogy a Zöld Forrás pályázat keretében a 2018/2019-es óvodaévben 30 óvoda 2-2 csoportja számára átvállalta a foglalkozások finanszírozását. Nagy öröm ez számunkra, hiszen az elmúlt több mint egy év alatt rengeteg pozitív visszajelzés érkezett mind közvetlenül a gyerekektől, pedagógusoktól, mind közvetve a szülőktől. Köszönjük az Agrásminisztérium támogatását!