Gettó Gulyás

Pörköltöző
Gluténmentes opció Kutyabarát Tejmentes opció Vega opció Vegán opció

Tudatos szintű vendéglátóhely.

A Gettó Gulyás helyén korábban a Szóda Bár és Mulató üzemelt, de 15 év működés után - profilváltásként - éttermet nyitottak a tulajdonosok, ahol Jantner Tibor séf és csapata gondoskodik a tökéletes ételek elkészítéséről.

Fontos megjegyezni: ez nem egy csak külföldieknek szánt hely. Sok Budapesti jár a Gettó Gulyásba, mert itt visszakapja gyerekkorának, nagyszülei, szülei főztjének ízeit.

A belső kialakítást, megjelenést a tulajdonosok álmodták meg, és ebben a folyamatban Reich Wanda belsőépítész volt a társuk. Tiszta, letisztult teret sikerült létrehozni, melyben megjelenik a mai korban divatos ipari design, de mellette fontos részt kap a XX. század első néhány évtizedének békebeli hangulata is. Sikerült elérni, hogy leginkább a családias: „Mintha nagymamám étkezőjében ülnék!” érzés árad a helyből. A fém hullámlemez falburkolatokat az 1920-40 –es évek bútoraival kombinálták, melyeket jól kiegészítenek az egyedileg tervezett és gyártatott tömör bükkfa asztalok és felületek. Az ételeket 70-100 éves Zsolnay tányérokon szervírozzák. A kiegészítők és az étterem dekorációi is ebből a korból származnak.

A letisztult, modernizált „nagymama feeling” megteremtése volt a törekvés az étterem kínálatának megtervezésekor. A kiindulópont természetesen a pörkölt, amelyekből 10-15 fajta mindig szerepel választékban. Havonta változik a „Séf ajánlata”, melyben kissé bonyolultabb, ízvilágukban a hagyományokhoz visszanyúló, de modern ételeket kínálnak.  Ritkábban ugyan, de a fix étlap is változik, évszakonként más-más szezonális alapanyagokból készült fogásokat is készítenek. Hétfőtől péntekig 3 fogásos ebédmenüvel is szolgálnak az étterembe betérőknek.

A legjobban "teljesítő" ételek az alföldi gulyás mellett a velős csont, a szarvaspörkölt, borjúpaprikás, füstölt padlizsános vegán töltött káposzta, vörösboros marhapörkölt és a csirkepaprikás, valamint a túrógombóc.

Galéria

Értékelések (0)