„Étkezésünknek komoly hatása van nemcsak a saját, de Földünk egészségére is. A mezőgazdasági termékeket komoly környezeti terhelés mellett állítjuk elő; ehhez használjuk fel a bolygón található édesvízkészlet 70%-át, és az üvegházhatású gáz kibocsátás negyedéért is az élelmiszertermelés felel. A helyi, szezonális alapanyagok fogyasztásával, a hús-, és tejtermékek fogyasztásának csökkentésével és az élelmiszer-pazarlás megelőzésével tehetünk azért, hogy étkezésünkkel minél kisebb terhet rójunk Földünkre.

A receptgyűjteményben található ételek mind ebben a szellemben készültek, a közreműködő séfekkel célunk, hogy megmutassuk:a fenntartható ételek is finomak!”


Szabó Eszter, Felelős Gasztrohős Alapítvány

A Séfek Kiáltványában megfogalmazott 8 szemponthoz illeszkedő receptkönyv innen letölthető.