Zöldséges rizottó













Hozzávalók
Leírás
Kissé bizarr, ám annál finomabb ez a gyorsan elkészíthető rizottó – mindenféle zöldség, rizs, fűszerek, és kész.
A zöldségek ízlés és idény szerint variálhatók.
Az előkészített, felaprított hagymát, karikákra vágott sárgarépát, szárzellert, kelbimbót, pórét, gombát, keskeny csíkokra vágott céklát az olajon kb. 10-15 percig pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük a szezámmaggal, a mazsolával, a keskeny hasábokra vágott almával és az apróra vágott naranccsal. A nem túl puhára párolt zöldségkeveréket összeforgatjuk a közben megfőzött rizzsel, ha kell, még fűszerezzük, és az idénynek megfelelő salátával tálaljuk.
A céklától lila rizottó téli kedvenc, és általában frissen reszelt tormával megszórt, hagymás savanyú káposztával kerül az asztalra. A zöldségeket hajdinával, kölessel, bulgurral keverve is érdemes kipróbálni.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by MadMax Chef on Unsplash