Spenótos pite









Hozzávalók
Leírás
Tegyük a lisztet a sóval egy nagy tálba, adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk össze az ujjainkkal. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyorsan gyúrjuk össze.
Formáljunk gömböt és fóliába csomagolva tegyük fél órára a hűtőbe. (A tészta a hűtőben akár egy hétig, fagyasztva pedig akár 3 hónapig is eláll.)
Míg a tészta pihen, olajon dinszteljük meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot a sóval, borssal. Amikor megfonnyadt a spenót hozzákeverjük a ricottát, a tejfölt, a mozzarellát és a két tojást.
A tésztánkat kinyújtjuk és a formába igazítjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük, majd a töltelékkel további 25-30 percig sütjük.
Sarnyai Tünde receptje