Sárgaborsó főzelék














Hozzávalók
Leírás
A sárgaborsót többször átmossuk, átválogatjuk, majd feltesszük az alaplével főni. (Az alaplé fedje el legalább két ujjnyira a sárgaborsót.)
A hagymát egy kis olajon, alacsony lángon üvegesítjük, félúton hozzáadunk 1-2- tk frissen őrült borsot és az összetört fokhagymát. Hozzákeverjük a sárgaborsóhoz, és félig lefedve, közepes lángon körülbelül 45 percig főzzük. (Ha habzik a teteje, leszedjük a fedőt és kanállal lefölözzük a habot.) Néha érdemes megkevergetni, hogy ne ragadjon le az alja.
Mikor megpuhult a borsó, lehússuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel egy részét összepürésítjük (így nem kell berántani vagy behabarni). Ha túl híg, egy pár percre visszatesszük a tűzre fedő nélkül.
Tojással, (zöldség)fasírttal, vagy kedvenc feltétünkkel fogyasztjuk.