Répakenyér











Hozzávalók
sárgarépa | 115 g főtt |
vaj | 75 g puha |
kristálycukor | 90 g |
méz | 30 g |
tojás | 1 db bio |
kémsajt | 35 g |
liszt | 150 g |
sütőpor | 1 teáskanál |
fehéj, gyömbér | 1 teáskanál |
só | egy csipet |
dió | 30 g apróra vágott |
narancs reszelt héja | 1 db bio |
A mázhoz a tetejére: | |
krémsajt | 75 g |
vaj | 15 g |
porcukor | 1 evőkanál |
Leírás
1. A répát felkockázzuk és megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és pürésítjük.
2. Közben a vajat a mézzel, a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a répapürét, krémsajtot, a reszelt narancshéjat. Ezután a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel, sóval együtt. Végül belekeverjük az apróra vágott diót is.
3. Kivajazott formába öntjük a tésztánkat és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
4. Hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk.
5. A mázhoz langyosra melegítjük a vajat és a krémsajtot, hogy jól keverhető legyen, ehhez adjuk hozzá a porcukrot. A süteményünk tetejét ezzel locsoljuk meg. Ízlés szerit a tetejét a maradék reszelt narancshéjjal megszórhatjuk.
Sarnyai Tünde receptje