Répakenyér
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Snack
Desszert
kb. 1 óra
Egyszerű
Olcsó
6-8 fő
Egész évben
Hozzávalók
Leírás
1. A répát felkockázzuk és megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és pürésítjük.
2. Közben a vajat a mézzel, a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a répapürét, krémsajtot, a reszelt narancshéjat. Ezután a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel, sóval együtt. Végül belekeverjük az apróra vágott diót is.
3. Kivajazott formába öntjük a tésztánkat és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
4. Hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk.
5. A mázhoz langyosra melegítjük a vajat és a krémsajtot, hogy jól keverhető legyen, ehhez adjuk hozzá a porcukrot. A süteményünk tetejét ezzel locsoljuk meg. Ízlés szerit a tetejét a maradék reszelt narancshéjjal megszórhatjuk.
Sarnyai Tünde receptje