Gyümölcsös Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Snack
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő kb. 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 6-8 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

1. A répát felkockázzuk és megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és pürésítjük.

2. Közben a vajat a mézzel, a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a répapürét, krémsajtot, a reszelt narancshéjat. Ezután a lisztet  beleszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel, sóval együtt. Végül belekeverjük az apróra vágott diót is.

3. Kivajazott formába öntjük a tésztánkat és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

4. Hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk.

5. A mázhoz langyosra melegítjük a vajat és a krémsajtot, hogy jól keverhető legyen, ehhez adjuk hozzá a porcukrot. A süteményünk tetejét ezzel locsoljuk meg. Ízlés szerit a tetejét a maradék reszelt narancshéjjal megszórhatjuk.

Sarnyai Tünde receptje