Gyümölcsös Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Snack
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő kb. 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 6-8 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

sárgarépa 115 g főtt
vaj 75 g puha
kristálycukor 90 g
méz 30 g
tojás 1 db bio
kémsajt 35 g
liszt 150 g
sütőpor 1 teáskanál
fehéj, gyömbér 1 teáskanál
egy csipet
dió 30 g apróra vágott
narancs reszelt héja 1 db bio
A mázhoz a tetejére:
krémsajt 75 g
vaj 15 g
porcukor 1 evőkanál

Leírás

1. A répát felkockázzuk és megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és pürésítjük.

2. Közben a vajat a mézzel, a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a répapürét, krémsajtot, a reszelt narancshéjat. Ezután a lisztet  beleszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel, sóval együtt. Végül belekeverjük az apróra vágott diót is.

3. Kivajazott formába öntjük a tésztánkat és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

4. Hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk.

5. A mázhoz langyosra melegítjük a vajat és a krémsajtot, hogy jól keverhető legyen, ehhez adjuk hozzá a porcukrot. A süteményünk tetejét ezzel locsoljuk meg. Ízlés szerit a tetejét a maradék reszelt narancshéjjal megszórhatjuk.

Sarnyai Tünde receptje