Ratatouille (francia lecsó)













Hozzávalók
Leírás
1. A padlizsánt, paradicsomot, cukkinit vékony karikára vágjuk.
2. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és ezzel is átpirítjuk. Végül felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. Készre főzzük.
3. Az így készített paradicsommártást hőálló edénybe öntjük és a felkarikázott zöldségeket egymás után szépen elrendezzük benne, majd a zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Az apróra összevágott friss fűszerekből, olajból, zúzott fokhagymából, sóból, borsból öntetet készítünk és ezzel meglocsoljuk a zöldségeket.
3. Előmelegített sütőben 190 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sarnyai Tünde receptje