Rakott karfiol gombával









Hozzávalók
Leírás
A karfiolt főzd meg sós, babérleveles vízben. Szedd ki a vízből a karfiolrózsákat és főzd meg benne a rizst. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A hagymát vágd apróra és kezdd el párolni olajon, ha már üvegesre párolódott, reszeld/nyomd hozzá a fokhagymát. Add hozzá a paprikás szendvicskrémet, pirospaprikát és majorannát. A gombát vágd fel (pucolni nem szükséges, mosd meg és a tönkje végét vágd le) kis darabokra és add hozzá a hagymás-paprikás alaphoz, sózd, borsozd ízlés szerint. A besamelhez melegítsd fel az olajat, szórd rá a lisztet, picit pirítsd meg, majd a fakanalat cseréld egy habverőre, vedd takarékra a lángot és folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tejet a liszthez. Ha van otthon adhatsz a besamelhez egy kevés sörélesztőpelyhet is, így sajtosabb íze lesz. Egy sütőbe tehető tálba rétegezd a hozzávalókat az alábbi sorrendben: rizs, gombapaprikás, karfiol és besamel. Süsd össze 180 fokon 10-15 perc alatt vagy amíg szép barna nem lesz a besamel a tetején.