Rakott édesburgonya ( batáta ) kölessel










Hozzávalók
Leírás
Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Aztán előkészítjük az édesburgonyákat: meghámozzuk, 1,5 centis szeletekre vágjuk. Egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk a szeleteket, és tepsiben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
Kevés olajon megpároljuk a kisebb fej hagymát, majd hozzáadjuk a kölest, és kétszeres mennyiségű alaplében vagy vízben megfőzzük.
Következő lépés a zöldségek (gomba, hagyma, fokhagyma, paprika) tisztítása és feldarabolása. A gombát forró serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. 2 evőkanál olajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzárakjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Hozzáöntjük a főtt kölest, és a felaprított petrezselymet és alaposan összeforgatjuk.
Ezután már csak az összeállítás van hátra. Egy jénai alját kikenjük olívaolajjal, alulra tesszük a köleses zöldséget rá az édesburgonyát. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a sajtot megpirítani.