Húsos
Elkészítési idő Főétel
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 3 főre
Melyik évszak? Ősz

Hozzávalók

Leírás

A kelbimbót megtisztítom a külső leveleitől, ha fagyasztott még idő hatékonyabb, mert nem kell bajlódni a pucolással. Forró, sós vízben épp addig főzöm, amíg el kezd illatozni,  ekkor már puha, de még nem főtt szét.
Míg fő, elkészítem a pikáns mártást, ehhez a hozzávalókat csak elegyítenem kell. Amint megfő a kelbimbó, leszűröm és a mártásba forgatom. 
A kolbászt megsütöm, amikor már majdnem kész, és körbesütöttem az oldalait, mehet hozzá a kelbimbó, így a kolbász szafttól még jobb lesz az íze.
Forrón, savanyúsággal tálalom.

A receptet a Sülve-Főve szakácskönyv készítőitől kaptuk, köszönjük! http://sulvefoveegyutt.hu/
A könyv megvásárolható itt!