Óriás "Túró Rudi" kölesből









Hozzávalók
Leírás
Tej, tojás, gluténmentes! Nagyon finom! 

(A formázást még gyakorolni kell.)
Elkészítés:
A kölest szitán keresztül jól átmosom! A fenti alapanyagokat a kölesgombócnak megfelelően puhára főzöm.
Tehát felforralom a vizet, annyit, hogy ellepje a kölest, beleöntöm és főzöm kb 10-15 percig. Mint a rizottónál, ha elfogy a víz és még kemény, öntök hozzá. Amint majdnem teljesen puha, hozzáteszem a növényi tejet, sót, citromot, vaníliát és a barna nádcukrot. Puhára főzöm, majd kézmelegre kihűtöm.
Vizes kézzel henger alakúra formázom, én 10 darabot készítettem belőle.
Egy tálcán a hűtőbe teszem.
A csokit felolvasztom gőz fölött, majd az olajjal/vajjal összevegyítem.
A rudak alját belemártom a csokiba, majd sütőpapírra teszem és ismét megy a hűtőbe, amíg megdermed.
Óvatosan leveszem a papírról és rácsra helyezem, alá a sütőpapíros tálcát, és óvatosan leöntöm a csokival. Mivel hideg a rúd, így hamar dermed a csoki.
A rácsról óvatosan felveszem és a hűtőben tárolom fogyasztásig.
De elég az, ha a sütőpapíron hagyom, és azon lecsokizom. Az alja nem lesz csokis, de sebaj.
Szabó Terézia receptje
Szabó Terézia receptje