Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Leves
Elkészítési idő kb. 25 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

zöldborsó 70 dkg
vöröshagyma vagy 2-3 szál újhagyma 1 fej
póré (elhagyható) 5 dkg
burgonya (elhagyható) 1 szem
(olíva)olaj 2 evőkanál
só, bors, szerecsendió (elhagyható)
levél menta 5-7

Leírás

A felszeletelt hagymákat az olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, majd a zöldborsót, öntsük föl annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy épp ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt főzzük puhára. Ha kész, szórjuk bele a mentaleveleket, turmixoljuk a levest, és ha túl sűrű lett, vízzel hígítsuk. Ízlés szerint frissen durvára őrölt borssal (esetleg szerecsendióval, fokhagymával, maréknyi petrezselyemzölddel) fűszerezzük. Kész!
A fehérjedús borsó a nyári melegben hűsítő mentával hidegen is remek fogás, ősztől tavaszig melegen fogyasztva véd a megfázások ellen.

Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány