Meggyes-mákos süti










Hozzávalók
Leírás
Könnyű mákos liszt nélkül. Hús ugyan nincs, de állati fehérje van benne.
Tulajdonképpen ez egy mákos piskóta liszt és hozzáadott zsiradék nélkül. A piskótasütés menetét követve a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd a mákkal, szódabikarbónával, a meggyel, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A masszát vajjal kikent, kb. 18 cm átmérőjű sütőformába öntjük, és közepes lángon (180 fokos) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Laza, könnyű, fehérjedús, tápláló.
Lehet ízesíteni fahéjjal, mandulaforgáccsal, vagy meggy helyett fahéjas házi szilvalekvárral, szilvaérés idején friss szilvával. Mi 3 kanál cukorral sütöttük, és fűszeres házi meggylekvárral kínáltuk.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány