Levendulás sárgabaracklekvár












Hozzávalók
Leírás
A barackot megmossuk, magozzuk ki és daraboljuk fel. Adjuk hozzá a gyümölcshöz a cukrot, és tegyük fel alacsony lángon forralni. Addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget eléri. Ekkor adjuk hozzá a levendulát és még 10 percig főzzük. Utána töltsük sterilizált üvegekbe, és zárjuk le. Pár percre állítsuk fejre, utána jól bebugyolálva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Lehet rozmaringgal is készíteni, ekkor az kitöltögetés előtt vegyünk ki a rozmaringágakat.
Köszönjük a receptet Lőrincz Reginának!
Lehet rozmaringgal is készíteni, ekkor az kitöltögetés előtt vegyünk ki a rozmaringágakat.
Köszönjük a receptet Lőrincz Reginának!