Gluténmentes Praktikus Tojásmentes Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő Kb 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4-5 fő
Melyik évszak? Ősz

Hozzávalók

Leírás

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, a paprikát félbe vágjuk, csumáját eltávolítjuk. Ezeket kevés olajon az alaplé egy részével puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a paprikát kivesszük, majd botturmix-szal az alaplevet folyamatosan adagolva, pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és összeforraljuk.

A pirított shiitakehoz a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egymás mellé tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és állandó felügyelet mellett kb. 20 perc alatt 200 fokos sütőben pirítjuk.

Tálalás előtt a levest megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a pirított shiitake gombát.


A receptet a BioFungitól kaptuk: https://www.biofungi.hu/

Galéria