Maradékból elkészíthető Praktikus Vega Vegán
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő kb 30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 3-4 fő (2 éhes)
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A tészta:
Elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy egy egy vékony, ropogós tészta lesz!
Az olajat, a vizet, és a tojást (opcionális) összekeverjük, és adagoljuk hozzá a lisztet, amíg szépen összeáll, elválik a tészta a fazék aljától és a kezünktől is.

Tipp: tökmagot és napraforgómagot szoktam összedarálni, és a liszt egy részét ezzel helyettesítem!

Ez az adag, egy, a sütők nagy, fekete tepsi méretének felel meg. A sütőpapírt méretre vágjuk, és erre tesszük ki a tésztát nyújtani. Belehelyezzük a tepsibe, és a kezünkkel elegyengetjük, hogy az egész felületet befedje.

A szósz:
A paradicsomokat és a fűszereket összeturmixolom, és ha több időm van, picit össze is főzöm, de így is tökéletes.
Szépen eloszlatjuk a tésztán, úgy, hogy ne áztassuk el nagyon, a maradékot megtartjuk, mert ez lesz a finom, friss ketchup!

A feltét:
Amit otthon találunk, hússal, vagy hús nélkül, szezonális zöldségekkel kedvünk és hűtőnk szerint alkothatunk :)
A rukkola helyett én egy kis sóskával szórtam meg a tetejét.

20-25 perc alatt előmelegített sütőben 170 fokon ropogósra sütjük.

Jó étvágyat! :)

Fotó és recept: Szőke Tamara

Galéria