Gyümölcsjoghurt házilag










Leírás
Fehérje és sok rost, kevés kalória, valódi gyümölcscukor - a friss gyümölcsökkel házilag kevert natúr joghurt az egyik leggyorsabban elkészíthető üdítő édesség.
A natúr joghurtot (ami lehet házi is) egyszerűen keverjük össze az éppen bőven termő idénygyümölccsel, és ha nem elég édes, némi mézzel fokozhatjuk az élvezetet. Jól hasznosíthatók erre a már kicsit túlérett gyümölcsök: megtisztítva, apróbb darabokra vágva akár vegyesen és ízlés szerinti arányban keverhetjük a joghurtba.
Nagy melegben kis időre a mélyhűtőbe téve a parfét is helyettesítheti. Télen házi lekvárral készíthetünk adalékmentes, valódi gyümölccsel kevert joghurtot. Kis üvegbe zárva a tízórai- vagy uzsonnacsomagot is gazdagíthajta.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Karly Gomez on Unsplash