Grillezett barackos fetás csicserisaláta rukkolával










Hozzávalók
Leírás
A receptet Turi Ancsa a Rizsázzunktól készítette az alábbiak szerint:
1. Száraz csicseriborsót használtam: 12,5 dkg száraz csicserit egy éjszakán át áztattam hideg vízben, majd másnap puhára főztem (ez sokáig tart, érdemes egyszerre többet főzni).
2. A barackokat megmostam, félbevágtam, kimagoztam és kb. fél centi vastag szeletekre vágtam. Egy serpenyőt hevíteni kezdtem, beleöntöttem 3 evőkanál olívaolajat, beletettem a barack szeleteket, és oldalanként kb. 1 perc alatt aranybarnára sütöttem. Tányérra szedtem. A barack szeletek felét felkockáztam.
3. Ugyanebben a serpenyőben átpirítottam a főtt csicseriborsót is. Sóztam, borsoztam. A végén hozzáadtam a mézet és fél percig kevergetve főztem a csicserivel. Egy mély keverőtálba szedtem, megszórtam a reszelt citromhéjjal, meglocsoltam fél citrom levével. Rámorzsoltam a feta felét, ami szépen ráolvadt a meleg csicseriborsóra.
4. Amíg a csicseri kicsit hűlt, felkockáztam az uborkát, lehúztam a kakukkfűleveleket a szárról és késsel kissé felaprítottam.
6. A langyos csicseriborsóhoz kevertem a rukkolát, a felkockázott barackot és uborkát, alaposan összekevertem. Ezen a ponton összehangoltam az ízeket: sóztam, borsoztam, ment rá még egy kevés méz, a mustár, a borecet, a maradék olivaolaj és megszórtam a friss kakukkfűvel. Tálkába szedtem, megszórtam a maradék fetával, rátettem a barack szeleteket és megettem.
Méz helyett édes chili szószt is lehet használni.
1. Száraz csicseriborsót használtam: 12,5 dkg száraz csicserit egy éjszakán át áztattam hideg vízben, majd másnap puhára főztem (ez sokáig tart, érdemes egyszerre többet főzni).
2. A barackokat megmostam, félbevágtam, kimagoztam és kb. fél centi vastag szeletekre vágtam. Egy serpenyőt hevíteni kezdtem, beleöntöttem 3 evőkanál olívaolajat, beletettem a barack szeleteket, és oldalanként kb. 1 perc alatt aranybarnára sütöttem. Tányérra szedtem. A barack szeletek felét felkockáztam.
3. Ugyanebben a serpenyőben átpirítottam a főtt csicseriborsót is. Sóztam, borsoztam. A végén hozzáadtam a mézet és fél percig kevergetve főztem a csicserivel. Egy mély keverőtálba szedtem, megszórtam a reszelt citromhéjjal, meglocsoltam fél citrom levével. Rámorzsoltam a feta felét, ami szépen ráolvadt a meleg csicseriborsóra.
4. Amíg a csicseri kicsit hűlt, felkockáztam az uborkát, lehúztam a kakukkfűleveleket a szárról és késsel kissé felaprítottam.
6. A langyos csicseriborsóhoz kevertem a rukkolát, a felkockázott barackot és uborkát, alaposan összekevertem. Ezen a ponton összehangoltam az ízeket: sóztam, borsoztam, ment rá még egy kevés méz, a mustár, a borecet, a maradék olivaolaj és megszórtam a friss kakukkfűvel. Tálkába szedtem, megszórtam a maradék fetával, rátettem a barack szeleteket és megettem.
Méz helyett édes chili szószt is lehet használni.