Gombavadas













Hozzávalók
Leírás
A pikáns gombavadas remek vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rostforrás - ráadásul gyorsan kész.
Vágjuk karikákra a répákat, apróra a fél hagymát, és az egészet tegyük egy lábosba, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérleveleket, és főzzük puhára annyi vízben, amennyi épp ellepi. Ha kész, szedjük ki és tegyük félre a babért és a borókát, botmixerrel turmixoljuk a zöldségeket, majd tegyük vissza a babérleveleket. Közben a kisebb negyedekre vágott gombát és 1 apróra vágott vöröshagymát pároljunk meg kevés vízzel fölöntve, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg borsikafűvel. Ha a hagyma is megpuhult, az egészet keverjük a zöldségpüréhez. (Ha esetleg nem elég sűrű, 2 ek. teljes kiőrlésű liszttel habarjuk be.) Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet vagy ecetet, ízlés szerint cukrot, mustárt, és ha kell, sózzuk, borsozzuk pikánssá. Lefedve, legalább egy órán át hagyjuk összeérni az ízeket, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Zsemlegombóccal az igazi, de bármilyen testesebb durumtésztával is finom.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Ponyo Sakana from Pexels