Cukormentes Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Leves
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 főre
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

gazpacho és a salmojero is spanyol paradicsomleves, melyet főzés nélkül, turmixgépben lehet pillanatok alatt elkészíteni és hidegen tálalják. Kis különbségek vannak csupán köztük, a lényeg azonban ugyanaz, a nyár hűsítő levese.

Az én verzióm kicsit olaszos, hiszen az uborkát zsenge cukkinire cseréltem, a fehérborecetet balzsamecetre és egy marék friss bazsalikom is került bele. Az összhatás friss és könnyed, üdítő nyári leves lett, extrája pedig, hogy mindent a kertből szedtem hozzá és az elkészítése csupán 5-10 perc.;)

A hozzávalókat felaprítom, turmixgépben összeturmixolom és lehűtöm. A türelmetlenek akár azonnal, a tányért jégre pakolva is ehetik.:)

A receptet a Sülve-Főve szakácskönyv készítőitől kaptuk, köszönjük! 
A könyv megvásárolható itt!