Gazpacho/salmojero - de most olaszosan











Hozzávalók
Leírás
A gazpacho és a salmojero is spanyol paradicsomleves, melyet főzés nélkül, turmixgépben lehet pillanatok alatt elkészíteni és hidegen tálalják. Kis különbségek vannak csupán köztük, a lényeg azonban ugyanaz, a nyár hűsítő levese.
Az én verzióm kicsit olaszos, hiszen az uborkát zsenge cukkinire cseréltem, a fehérborecetet balzsamecetre és egy marék friss bazsalikom is került bele. Az összhatás friss és könnyed, üdítő nyári leves lett, extrája pedig, hogy mindent a kertből szedtem hozzá és az elkészítése csupán 5-10 perc.;)
A hozzávalókat felaprítom, turmixgépben összeturmixolom és lehűtöm. A türelmetlenek akár azonnal, a tányért jégre pakolva is ehetik.:)
A könyv megvásárolható itt!