Gazpacho andalúz módra














Hozzávalók
Leírás
Jéghidegen tálalt zöldségleves andalúz módra – gyorsan kész, megunhatatlan vitaminbomba. Főzni sem kell, ami nem elhanyagolható szempont kánikula idején.
A hozzávalókat aprítsd kisebb darabokra, egy keveset tegyél félre belőle a tálaláshoz, a többit tedd egy nagyobb edénybe, add hozzá a fűszereket, a petrezselyem felét, öntsd fel kb. 5-6 dl vízzel, és botmixerrel vagy turmixgépben pépesítd az egészet simára. Végül keverd bele az olajat, az ecetet vagy citromlevet, ha túl sűrű, önts hozzá még vizet (vagy paradicsomlevet), és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor halmozz rá a félretett zöldségekből egy maroknyit, szórd meg petrezselyemmel, és tépkedj a levesbe néhány falat kenyeret (el is maradhat). Érdemes más zöldségekkel, fűszerekkel, sőt gyümölccsel keverve is kísérletezni.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Ponyo Sakana from Pexels