Fűszeres tepsis krumpli idényzöldségekkel













Hozzávalók
Leírás
A hasábokra vágott krumplit, az ujjnyi vastagra karikázott sárgarépát, zellert, sok vöröshagymát, fokhagymát stb. halmozzuk olajjal kikent tepsibe, és fóliával lefedve (esetleg kevés vizet aláöntve) süssük kb. 40-45 percig, majd a fóliát levéve ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerekkel (borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, frissen tört koriander), keverjük össze, hogy mindenhova jusson fűszer, esetleg 1-2 kanál olívaolajjal ís dúsíthatjuk, majd fólia nélkül süssük még néhány percig, akár piros-ropogósra.
Nyers vagy török céklasaláta, párolt vörös káposzta, kínaikel-saláták, tavasztól őszig tzatziki, vagy hidegen sajtolt olajjal leöntött sokféle friss vegyes saláta is illik hozzá.
Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány