Édesburgonyás lencsesaláta
![](/recipechars/1540809815965.png)
![](/recipechars/1540809891471.png)
![](/recipechars/1540809997434.png)
![Elkészítési idő](/recipecats/1567539069394.png)
![Elkészítési idő](/images/recipes/time.png)
![Nehézségi fok](/images/recipes/difficulty.png)
![Költségek](/images/recipes/pricing.png)
![Hány főre?](/images/recipes/plates.png)
![Melyik évszak?](/images/recipes/season.png)
Hozzávalók
Leírás
A lencsét megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Egy-két babérlevelet és sót adunk hozzá. Az édesburgonyát megmossuk, igény szerint hámozzuk (én bio édeskrumplit használtam, ezért nem hámoztam, csak jól megkapartam). 180 fokos sütőben puhára sütjük körülbelül 25-35 perc alatt. Közben elkészítjük a szószt: két evőkanállal a kedvenc hidegen sajtolt olajunkból (pl. szőlőmag, dió, stb.) összekeverünk egy evőkanálnyi ecettel. Ehhez adjuk a fűszereket, és jól elkeverjük. Amikor elkészült a krumpli, falatnyi kockákra daraboljuk és elkeverjük a lencsével és a mártással. A végén friss korianderlevelet vagy petrezselymet szórunk rá. Melegen tálaljuk.