Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Snack
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4-6 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

főtt cékla összedarálva 500 gr
dió darálva 150 gr
L-es házi tojás (0-s vagy 1-es kód, magyar) 2 db
méz 2 ek
karobpor/kakaópor (Fair Trade) 2 evőkanál
szőlőmagolaj 2 ek
jó minőségű, legalább 70% kakaótartalmú, pálmaolaj-mentes étcsokoládé (Stühmer, Vivani, stb.) 200 gr
só, chilli ízlés szerint 1 csipet

Leírás

A csokoládét egy mikrózható tálba tördeljük, hozzáadjuk a mézet és az olajat, majd kb. fél perc alatt összemelegítjük, a mikróból kivéve krémesre keverjük és hűlni hagyjuk (melegen nem lehet a tojáshoz adni). A tojásokat habosra felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a krémes csokoládét. A céklát, a kakaót/karobport és a diót összekeverjük, a tojásos-csokis keverékhez adjuk. Ínyenceknek mehet bele egy kis chilli paprika. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tűzálló edénybe öntjük, megszórhatjuk egy is dióval, és 10-15 perc alatt megsütjük, közepes lángon. Akkor jó, mikor még ragad a villára, de még nem hólyagosodik a tészta teteje. Picit hagyjuk állni szeletelés előtt. Ebben a süteményben a sok-sok egészséges hozzávaló mellett az a legzseniálisabb, hogy sosem szárad ki, még hidegen is krémes (de szilárd) marad. Őszi esős hétvégéken, egy bögre teával kuckózáshoz finom, szuper egészséges és melengető édesség.

Gyuris Anett receptje