Diós-céklás brownie (gluténmentes)
![](/recipechars/1540809891471.png)
![](/recipechars/1540809997434.png)
![](/recipechars/1540810180794.png)
![](/recipechars/1540810227652.png)
![Elkészítési idő](/recipecats/1567539023473.png)
![Elkészítési idő](/images/recipes/time.png)
![Nehézségi fok](/images/recipes/difficulty.png)
![Költségek](/images/recipes/pricing.png)
![Hány főre?](/images/recipes/plates.png)
![Melyik évszak?](/images/recipes/season.png)
Hozzávalók
Leírás
A csokoládét egy mikrózható tálba tördeljük, hozzáadjuk a mézet és az olajat, majd kb. fél perc alatt összemelegítjük, a mikróból kivéve krémesre keverjük és hűlni hagyjuk (melegen nem lehet a tojáshoz adni). A tojásokat habosra felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a krémes csokoládét. A céklát, a kakaót/karobport és a diót összekeverjük, a tojásos-csokis keverékhez adjuk. Ínyenceknek mehet bele egy kis chilli paprika. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tűzálló edénybe öntjük, megszórhatjuk egy is dióval, és 10-15 perc alatt megsütjük, közepes lángon. Akkor jó, mikor még ragad a villára, de még nem hólyagosodik a tészta teteje. Picit hagyjuk állni szeletelés előtt. Ebben a süteményben a sok-sok egészséges hozzávaló mellett az a legzseniálisabb, hogy sosem szárad ki, még hidegen is krémes (de szilárd) marad. Őszi esős hétvégéken, egy bögre teával kuckózáshoz finom, szuper egészséges és melengető édesség.
Gyuris Anett receptje