Cukkinis sütemény








Hozzávalók
Leírás
Szalánczi Anna receptje.
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A szárazanyagokat (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) kimérjük.
3. A tojásokat kézi habverővel kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük az olajat, belereszeljük a citrom héját, elkeverjük, majd beletesszük a cukkinit, keverünk rajta párat, végül jöhet a szárazanyag, lazán összedolgozzuk, sűrű masszát kell kapnunk.
4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, betoljuk a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától, végezzünk tűpróbát.
Ha cifrázni szeretnénk:
Gazdagíthatjuk bármilyen apróra vágott olajos maggal - dió, tökmag, mandula; (fehér) csokoládéval, vagy készíthetünk a tetejére csoki- vagy joghurtmázat, ki-ki ízlés szerint.
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A szárazanyagokat (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) kimérjük.
3. A tojásokat kézi habverővel kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük az olajat, belereszeljük a citrom héját, elkeverjük, majd beletesszük a cukkinit, keverünk rajta párat, végül jöhet a szárazanyag, lazán összedolgozzuk, sűrű masszát kell kapnunk.
4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, betoljuk a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától, végezzünk tűpróbát.
Ha cifrázni szeretnénk:
Gazdagíthatjuk bármilyen apróra vágott olajos maggal - dió, tökmag, mandula; (fehér) csokoládéval, vagy készíthetünk a tetejére csoki- vagy joghurtmázat, ki-ki ízlés szerint.