Cukkinipalacsinta








Hozzávalók
Leírás
A cukkini keményebb magjait kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük egy evőkanálnyi sóval. Állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Kb. 10 perc múlva kinyomkodjuk a levét (nem kell teljesen, ebben az esetben kevesebb folyadékra lesz szükség). Hozzákeverjük a tojást és a borsot, majd a sütőport a lisztet és a tejet. A végén pedig az olajat. A hagyományos palacsintatésztához képest kicsit sűrűbb állagú masszát kapnunk. Nagyjából 10 percet pihentetjük, majd enyhén kiolajozott serpenyőben megsütjük. A klasszikushoz képest vastagabb palacsinták készülnek ebból. Ha kis lyukú reszelőn reszeljük a cukkinit, akkor vékonyabbakat is süthetünk.
Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel az igazi.
Elkészíthető édesen is, ekkor a bors helyett akkor egy evőkanál cukrot adunk a tésztához.
Lőrincz Regina receptje a Street Kitchen receptje alapján.
Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel az igazi.
Elkészíthető édesen is, ekkor a bors helyett akkor egy evőkanál cukrot adunk a tésztához.
Lőrincz Regina receptje a Street Kitchen receptje alapján.