Céklás-mogyorós brownie








Hozzávalók
Leírás
A céklát és a mogyorót a fentiek szerint előkészítjük. A tojásokat egy mély keverőtálba leütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a sót, a gyömbért, az olajat/olvasztott (de nem forró!) zsiradékot, a karobport, a darált mogyorót, és összekeverjük. A céklához hozzákeverünk egy kevés lisztet, összeforgatjuk, majd az egészet a tojásos masszához öntjük, elkeverjük. Innentől jöhet bele annyi liszt, amennyit felvesz. A brownie tésztája nem sűrű sohasem, mindig kicsit lágyabb, hiszen ez a süti úgy jó, ha még egy picit krémes.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk a dekorálásra félretett mogyoróval, és 15-20 perc alatt megsütjük, közepes lángon. Mivel nincs benne csokoládé, szerintem akkor jó, mikor már nem ragad a villára, de még nem hólyagosodik a tészta teteje.
Én fagyasztott piros gyümölccsel tálaltam (kellett a hely a fagyóban a répának és a káposztának), de csak a fantázia (és a hűtőnk tartalma) szab határt, mivel fogyasztjuk.
Akár húsvéti fogásnak is elkészíthetjük, a család örülni fog, ha eggyel kevesebb féle sütit kell készíteni a nagy készülődés közepette.
Gyuris Anett receptje
Photo by Dima Valkov from Pexels