Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 1-1,5 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

Brokkolifasírt
brokkoli 500 g
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
reszelt sajt 100 g
só, bors, zsemlemorzsa
Csicseriborsó főzelék
csicseriborsó (előző este be kell áztatni) 500 g
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
olaj 2 evőkanál
zöldségalaplé 2-3 dl
gyömbér, só, bors, őrölt kömény

Leírás

A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és villával összetörjük.

Hozzáadjuk a tojásokat, a fokhagymát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát amitől már formázhatóvá válik.

A formázott fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben megfőzzük.

Olajon a hagymát megdinszteljük, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, majd a főtt csicseriborsót is.

Öntsük fel zöldségalaplével. Forraljuk össze, majd egy merőkanálnyit vegyünk ki a főzelékből és turmixoljuk össze. Ezzel az összeturmixolt csicseriborsóval sűrítjük be a főzelékünket.

Sarnyai Tünde receptje