Baracklekváros, diós rugelach









Hozzávalók
Leírás
- A tésztához a krémsajtot, vajat, cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk fóliába és minimum egy órára vagy egy éjszakára a hütőben pihentetjük.
- A tésztánkat kettévágjuk, majd az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából kör alakúra, amit 16 szeletre vágunk. Ezeket a szeleteket megkenjük lekvárral és megszórjuk darált vagy apróra vágott dióval, majd kifli alakúra feltekerjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket, amiket tejszínnel megkenünk. A tészta másik felével ugyanezt megismételjük.
- 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sarnyai Tünde receptje