Bableves gerslivel kendermaggal











Hozzávalók
Leírás
A babot áztasd be előző este, majd öntsd le róla a vizet, mosd át, tedd félre. Pirítsd meg száraz serpenyőben a kendermagot, majd a napraforgómagot is, ezt aprítsd is le gépben. Pirítsd le az apróra vágott hagymát az olajon, add hozzá a fokhagymát, majd a magokat és lecsót/zakuszkát/paradicsomot, paprikát és a fűszereket kivéve a babért. Öntsd fel egy pici vízzel várd meg míg jó szaftos lesz. Ha nem szeretnéd, hpgy nagyobb darabokban legyen benne a paprika/paradicsom, akkor turmixold le. Add hozzá a babot és a babérleveleket, öntsd fel vízzel és főzd, amíg a bab már majdnem puha lesz. Szeleteld fel a zöldségeket, tedd a levesbe a gerslivel együtt. Ha megfőtt, sózd, borsozd ízlés szerint, pici (alma)ecettel állíts be az ízeket.