Gluténmentes Húsos Laktózmentes Praktikus
Elkészítési idő Leves
Elkészítési idő 2-2, óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 3-4 fő
Melyik évszak? Ősz

Hozzávalók

marhalábszár 200 g
olaj 2 ek
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, chili, zeller ízlés szerint
víz

Leírás

A babot előző este beáztatjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát, majd a húst is hozzáadjuk a köménnyel. Pár percig pároljuk amíg a hús kifehéredik, majd félre húzzuk és megszórjuk a pirospaprikával és jól elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor felforrt, a babot is hozzáadjuk. A levest megsózzuk és fűszerezzük borssal, babérlevéllel, chilivel.

Amikor félpuha a hús, hozzáadjuk a maradék zöldséget és készre főzzük. (Időközben ha szükséges a hiányzó vizet pótoljuk.)

Sarnyai Tünde receptje