Almakompót












Hozzávalók
Leírás
A meghámozott, kimagozott almát nagyobb kockákra vágom, a lábosban ízesítem a cukorral és a fűszerekkel, és annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzöm. Lehet puhábbra, lehet ressebbre, ki hogyan szereti. Amikor elkészült, leöntöm a levének a felét, és egy kis tálba szórom a keményítőt, és a maradék léből keveset a tálkába öntve simára keverem, és hozzáöntöm az almás szószhoz. Elkeverem, és néhány percre hagyom, hogy a keményítő fényes szósszá sűrítse a levet. Ezután lehűtöm, és lehet is falatozni.
A receptet a Sülve-Főve szakácskönyv készítőitől kaptuk, köszönjük! http://sulvefoveegyutt.hu/
A könyv megvásárolható itt!
A receptet a Sülve-Főve szakácskönyv készítőitől kaptuk, köszönjük! http://sulvefoveegyutt.hu/
A könyv megvásárolható itt!