Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Saláta
Elkészítési idő 20-25 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A zöldbabsalátához először is vágjuk vagy csípjük le a megmosott hüvelyek két végét, majd kevés sós vízen pároljuk puhára. Adjuk hozzá a durvára vágott fokhagymát és az olajat, néhány percig kevergetve pirítsuk össze, és kész. Így is nagyon ízletes, de néhány piros héjú sült paprikacsíkkal, pirított szezámmaggal vagy mandulával megszórva még finomabb. Fűszerezhető még ízlés szerint petrezselyemzölddel, kaporral, borssal, borsikafűvel, citromfűvel, tárkonnyal, lilahagymával. Köretként is megállja helyét és télre eltett mirelit ceruzababból is finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány

Photo by ABHISHEK HAJARE on Unsplash