Saláta
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
20-25 perc
Könnyű
2 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

30 dkg zöldbab (friss v. mirelit sötétzöld ceruzabab)
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olíva- vagy szőlőmagolaj
ínyenceknek sült paprikacsíkok és pirított szezámmag vagy mandula

Elkészítés

A zöldbabsalátához először is vágjuk vagy csípjük le a megmosott hüvelyek két végét, majd kevés sós vízen pároljuk puhára. Adjuk hozzá a durvára vágott fokhagymát és az olajat, néhány percig kevergetve pirítsuk össze, és kész. Így is nagyon ízletes, de néhány piros héjú sült paprikacsíkkal, pirított szezámmaggal vagy mandulával megszórva még finomabb. Fűszerezhető még ízlés szerint petrezselyemzölddel, kaporral, borssal, borsikafűvel, citromfűvel, tárkonnyal, lilahagymával. Köretként is megállja helyét és télre eltett mirelit ceruzababból is finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány