Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 25-30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A zellergumót megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát enyhén sózzuk, majd panírozzuk. Vegánok csicserilisztből készült "tojásba" forgathatják (a csicserilisztet keverjük el annyi vízzel, hogy kb. felvert tojás sűrűségű legyen, fűszeres panírhoz a fűszereket, napraforgó- vagy lenmagot is a csicserilisztbe keverjük), ám ha nincs épp csicserilisztünk, akkor a szokásos tojás, liszt, zsemlemorzsa panírba forgassuk. A panírozott zellerszeleteket tegyük egymás mellé (szőlőmag) olajjal alaposan kikent tepsibe. Hagyjuk állni kb. 10-15 percet, majd tegyük a sütőbe. Kb. 10 percig süssük 180 fokon, majd forgassuk meg a szeleteket, és süssük még 10 percig.
Korianderes vagy rozmaringos krumplival, nyers céklasalátával, almás lilakáposztával vagy aszalt szilvás tökkörettel az igazi, de ízlés szerint bármilyen körettel, salátával remek fogás.
Sütve szintén 20 perc alatt kész. A megtisztított zellert vágjuk keskeny hasábokra, és tepsibe téve sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük (bors, kakukkfű, de hagyma, fokhagyma is mehet rá), locsoljuk meg kevés olajjal, forgassuk jól össze az egészet, és mehet a sütőbe. 180 fokon 15-20 perc alatt kész. Mártogatóssal, salátával, vagy csak magában ropogtatva is finom, de sült krumpli helyett is kiváló és főleg jóval kevésbé kalóriadús, ízletes köret.

Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány

Photo by Ed 蔡 on Unsplash