Vöröskáposzta-krémleves
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Tojásmentes
Vega
Vegán
Leves
30-35 perc
Egyszerű
Olcsó
4 fő
Tavasz, Ősz
Hozzávalók
Leírás
A vöröskáposzta több rostot és C-vitamint tartalmaz, mint a zöld. Ásványi anyagban is gazdagabb: több benne a kalcium, a vas és a kálium.
A káposztát, a hagymákat szeletekre vágjuk, megszórjuk köménymaggal, kevés sóval, és felöntjük annyi vízzel, ami ép ellepi. Kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a szeletelt almát, a fűszereket, az olajat, és még 5-10 pecet főzzük, amíg a káposzta megpuhul, majd turmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel felöntjük. Balzsamecettel, némi mézzel pikánsra ízesítjük.
Olcsó, gyors, különleges színű és ízű krémleves ősztől tavaszig. Érdemes kipróbálni.
Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány