Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
kb. 45 perc
Könnyű
kb. 4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 nagyobb padlizsán
natúr joghurt
fokhagyma ízlés szerint
extra szűz olívaolaj
1 csomó petrezselyemzöld
frissen facsart bio citromlé
csipet

Elkészítés

A tojásgyümölcs, törökparadicsom néven is ismert padlizsán (Erdélyben vineta) remek rostforrás, karbantartja az emésztő- és a keringési rendszert.

A padlizsánt héjastól kisebb kockákra vágjuk, olajozott tepsibe téve kb. 30-40 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a joghurtos öntetbe úgy, hogy az jól ellepje.
Öntet: a joghurtot az apróra vágott vagy zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük, alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, és csipetnyi sóval, frissen facsart citromlével ízesítjük. Fél napig hagyjuk a hűtőben összeérni. Pirítós kenyérrel is finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány