gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Nyers
Praktikus
Tojásmentes
Vega
10-15 perc
Könnyű
4 fő
Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

1 torma
2 evőkanűl almaecet
1-2 teáskanál cukor vagy méz
Ezeken kívül ízesíthetjük még:
1 teáskanál mustárral
néhány csepp citromlével
sóval, borssal
Az almás-narancsoshoz :
1 db alma
fél bio narancs leve
A cékláshoz:
1 db főtt cékla is kell

Elkészítés

Frissen reszelve az igazi – könnyfakasztóan csípős illóolajai hatásosan tisztítják a légutakat. Csípősségét krémesítve szelídíthetjük. Gyorsan kész, és a hűtőben hetekig eláll.

Tisztítsuk meg, és reszeljük le a tormát, adjuk hozzá az almaecetet és a cukrot (esetleg ízlés szerint a mustárt, citromlevet, sót, borsot). Keverjük jól össze, és mehet is az üvegbe, majd a hűtőbe. Hetekig is eláll. Ezt az almaecetes alapot vagy egy részét ízlés és igény szerint gazdagíthatjuk 1 db nyers reszelt almával és fél narancs levével, vagy színesíthetjük 1 db reszelt főtt céklával. Szendvicsbe is finom, ne csak húsvétkor együk.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány