Töltött paprika egy kicsit másképp
Húsos
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Főétel
kb. 1-1,5 óra
Egyszerű
Olcsó
2 fő
Nyár, Ősz
Hozzávalók
Leírás
1. A paprikát leskalpoljuk és kimagozzuk. 180 fokosra előmelegített sütőben elkezdjük sütni.
2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a kölest is és készre főzzük. (Szükség esetén pótoljuk a paradicsomlevet.)
3. Amikor elkészült a húsos ragu kivesszük a sütőből a paprikákat és megtöltjük őket. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Sarnyai Tünde receptje