Töltött cukkini
Gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Főétel
30-35 perc
Egyszerű
Olcsó
2 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
1. A cukkinit megmossuk, majd kettévágjuk és kivájjuk a közepét. A paradicsomokat megmossuk, kockára vágjuk és egy lábasban elkezdjük főzni a cukkini kivájt belsejével és a fűszerekkel.
2. Amíg ez fő, a húst összekeverjük a sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, tojással, kölessel és megtöltjük vele a cukkiniket.
3. A töltött cukkiniket a paradicsommártásba helyezzük, amit felöntünk paradicsomlével, szükség esetén sózzuk és 20-25 perc alatt készre főzzük. ( Ha nagyon elfő a leve akkor adhatunk hozzá vizet vagy paradicsomlevet.)
Sarnyai Tünde receptje