Főétel
gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
30-35 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 -2 db cukkini
250 g darált pulykacomb
2 evőkanál köles
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
5-6 paradicsom
2-3 dl paradicsompüré
só, bors, friss oregánó, bazsalikom

Elkészítés

1. A cukkinit megmossuk, majd kettévágjuk és kivájjuk a közepét. A paradicsomokat megmossuk, kockára vágjuk és egy lábasban elkezdjük főzni a cukkini kivájt belsejével és a fűszerekkel.

2. Amíg ez fő, a húst összekeverjük a sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, tojással, kölessel és megtöltjük vele a cukkiniket.

3. A töltött cukkiniket a paradicsommártásba helyezzük, amit felöntünk paradicsomlével, szükség esetén sózzuk és 20-25 perc alatt készre főzzük. ( Ha nagyon elfő a leve akkor adhatunk hozzá vizet vagy paradicsomlevet.)

Sarnyai Tünde receptje