Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 15 perc
Könnyű
2-3 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

250 ml tökmag (enyhén pirított)
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, olívaolaj

Elkészítés

A tökmagot száraz serpenyőben 180 C-fokon 5-8 perc alatt enyhén pirítsuk meg, amíg a szemek kissé megduzzadnak és szétnyílnak (ne hagyjuk magára, mert a magok könnyen kipattannak és beterítik a konyhát). Amíg a magok kihűlnek, tisztítsuk meg a fokhagymát. A hozzávalókat tegyük egy mozsárba, alaposan dolgozzuk össze krémessé, majd kanalazzuk a pestót tisztára mosott kis zárható üvegekbe – a hűtőben hetekig eláll. Szendvicsbe is finom, tésztára halmozva pedig főételként is remek fogás.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány