Gluténmentes Laktózmentes Maradékból elkészíthető Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 15 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2-3 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A tökmagot száraz serpenyőben 180 C-fokon 5-8 perc alatt enyhén pirítsuk meg, amíg a szemek kissé megduzzadnak és szétnyílnak (ne hagyjuk magára, mert a magok könnyen kipattannak és beterítik a konyhát). Amíg a magok kihűlnek, tisztítsuk meg a fokhagymát. A hozzávalókat tegyük egy mozsárba, alaposan dolgozzuk össze krémessé, majd kanalazzuk a pestót tisztára mosott kis zárható üvegekbe - a hűtőben hetekig eláll. Szendvicsbe is finom, tésztára halmozva pedig főételként is remek fogás.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány


Photo by Artur Rutkowski on Unsplash