gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 1-1,5 óra
Könnyű
4-6 fő
Tavasz ,
Olcsó

Hozzávalók

3 csésze főtt csicseri
kb. 1-1 csésze sárgarépa-kocka
újhagyma-karika
½ - ½ csésze mazsola és dió
kb. ½ csésze olaj
1 bio citrom frissen facsart leve
1 evőkanál őrölt curry
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint (1 csésze kb. 8 ek.)

Elkészítés

Mazsolával, dióval, sárgarépával és újhagymával is jól harmonizál a csicseri – fehérjedús salátaként és szendvicsbe téve is remek.

Egy mélyebb tálban először keverjük össze az olajat a citromlével, a fokhagymával, a curryvel és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a főtt csicseri felét, és egy villával kissé nyomjuk, törjük szét a szemeket. Adjuk hozzá a maradék csicserit, (nyers v. enyhén párolt) répát, újhagymát (zöldjét is), mazsolát, diót, és az egészet alaposan forgassuk össze. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, ha szükséges. Mazsola helyett szeletelt datolyával, dió helyett kesudióval, mandulával is finom, a sárgarépa felét pedig kockákra vágott piros színű paprikára válthatjuk. Botmixerrel kissé pürésítve, vegyesen zöldsaláta-levelekkel (madár, rukkola, endívia, spenót, vízitorma stb.) megszórva pedig szendvicskrémként is remek.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány