Leves
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 30-35 perc
Könnyű
2 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

3-4 közepes méretű sárgarépa
2 evőkanál napraforgóolaj
só, chili, gyömbér
víz

Elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépákat karikára vágjuk és sütőben kiolajozott tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. ( Ha erre nincs időnk, akkor lábasban megpárolhatjuk kevés olajon.)
  2. Ezután lábasba tesszük a megsült répákat és kevés olajon a fűszerekkel átforgatjuk, majd felöntjük vízzel és 10-15 percig főzzük.
  3. Amikor ezzel megvagyunk turmixgépbe összeturmixoljuk és melegen tálaljuk.

     

         Sarnyai Tünde receptje