Desszert
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Snack
kb. 1 óra
Könnyű
6-8 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

115 g főtt sárgarépa
75 g puha vaj
90 g kristálycukor
30 g méz
1 db bio tojás
35 g krémsajt
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj, gyömbér
1 csipet
30 g apróra vágott dió
1 db bio narancs reszelt héja
A mázhoz a tetejére:
75 g krémsajt
15 g vaj
1 evőkanál porcukor

Elkészítés

1. A répát felkockázzuk és megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és pürésítjük.

2. Közben a vajat a mézzel, a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a répapürét, krémsajtot, a reszelt narancshéjat. Ezután a lisztet  beleszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel, sóval együtt. Végül belekeverjük az apróra vágott diót is.

3. Kivajazott formába öntjük a tésztánkat és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

4. Hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk.

5. A mázhoz langyosra melegítjük a vajat és a krémsajtot, hogy jól keverhető legyen, ehhez adjuk hozzá a porcukrot. A süteményünk tetejét ezzel locsoljuk meg. Ízlés szerit a tetejét a maradék reszelt narancshéjjal megszórhatjuk.

Sarnyai Tünde receptje