Főétel
Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
45-50 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2 db padlizsán
3-4 db paradicsom
2 db cukkini
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 db sárga színű paprika
1 db piros színű paprika
só, bors
3-4 dl paradicsompüré
friss bazsalikom, oregánó, kakukkfű
Öntet
friss bazsalikom, oregánó, kakukkfű
1 -2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés

1. A padlizsánt, paradicsomot, cukkinit vékony karikára vágjuk.
2. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és ezzel is átpirítjuk. Végül felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. Készre főzzük.
3. Az így készített paradicsommártást hőálló edénybe öntjük és a felkarikázott zöldségeket egymás után szépen elrendezzük benne, majd a zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Az apróra összevágott friss fűszerekből, olajból, zúzott fokhagymából, sóból, borsból öntetet készítünk és ezzel meglocsoljuk a zöldségeket.
3. Előmelegített sütőben 190 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sarnyai Tünde receptje