Saláta
Snack
Húsos
Laktózmentes
Séf recept
Snack
1 óra
Közepes
4
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez
350 g kisült padlizsán húsa
fél fej vöröshagyma
2-3 gerezd  fokhagyma
100 g majonéz
ízlés szerint só, bors, biocitromlé
A cézár salátához:
3 db tojássárgája
5-6 ek napraforgóolaj
1 teáskanál mustár
1 kis gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, fehérbors, biocitromlé, worchester szósz
reszelt parmezán
1 nagy fej rómaisaláta
rántott vagy sült csirkemell filé
kruton
parmezán forgács

Elkészítés

Padlizsánkrém:

A padlizsánt megszurkáljuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Meghámozzuk és egy szűrőbe tesszük fél órára, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön belőle. A lecsöpögött padlizsánt villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, borssal citromlével és hozzákeverjük a majonézt.

 

Cézár saláta:

 

A sárgájából, napraforgóolajból, és mustárból majonézt készítünk: A sárgáját megsózzuk, hozzá adjuk a mustárt és elkezdjük habverővel felverni, és folyamatos keverés közben nagyon lassan hozzáadjuk az olajat. Has kész a majonéz fokhagymával, borssal, citromlével, reszelt parmezánnal és worchestershire szósszal ízesítjük.

A salátát felvágjuk, vagy darabokra tépkedjük, összekeverjük a szósszal, a tetejére sült csirkemellet , krutont és parmezánforgácsot teszünk.